Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

2024 asgari ücret zammı

Türkiye genelinde milyonlarca çalışanı doğrudan etkileyecek 2024 asgari ücret zammı görüşmeleri için geri sayım başladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, çalışanların ve işverenlerin dikkatle takip ettiği toplantısını 11 Aralık’ta gerçekleştirecek. Toplantıda, TİSK ve TÜRK-İŞ temsilcileri de hazır bulunacak.

Zam Beklentileri ve Öngörüler
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları, tek seferlik bir zam yapılacağını ve bu zammın ekonomik dengeyi bozmayacak şekilde ayarlanacağını gösteriyor. TÜRK-İŞ Başkanı ise hükümetin beklentilerin altında bir zam teklif etmesi durumunda görüşmelerden çekileceklerini açıkladı.

Ankara kulislerinde konuşulanlara göre, asgari ücret zammının enflasyon oranı dikkate alınarak yapılması bekleniyor. Tahminler, yüzde 38 ile yüzde 40 arasında bir zam yapılacağı yönünde. Ancak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ek bir açıklama yapması durumunda bu oranın yüzde 45’e çıkabileceği belirtiliyor.

Şu anda Türkiye’de uygulanan net asgari ücret 11 bin 402 TL seviyesinde. Yeni zamla birlikte bu rakamın önemli ölçüde artması ve çalışanların memnuniyetini artırması bekleniyor. Bu kritik toplantı, hem çalışanların hem de işverenlerin yakından takip ettiği bir gündem maddesi olmaya devam ediyor.

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.